Menü Bezárás

Orvosi rendelő felújítása Kisbajomban

TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00020

A kedvezményezett neve: Kisbajom Község Önkormányzata

A projekt címe: „Orvosi rendelő felújítása Kisbajomban

A szerződött támogatás összege: 36.076.275Ft

A projekt összköltsége: 36.076.275 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.10.31.

A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-SO1-2016-00020

A projekt tartalmának bemutatása: 

A fejlesztés elsődleges célja a Kisbajomi telephely háziorvosi szolgálatnak és a védőnői szolgálatának helyet adó épület átalakítása, korszerűsítése, valamint az egészségügyi szolgáltatásokat támogató, jelenleg elavultnak tekinthető eszközpark fejlesztése.

Kisbajom község centrumában található az orvosi rendelő. Az épület a 1960-as években épült és jelentősen elavult épület korszerűsítése mindenképpen időszerű, az építés óta eltelt mindössze új, hódfarkú cserépfedés került az épületre fejlesztésként. Az épület falain lévő repedések az épület süllyedésére utalnak, amelyet mindenképpen meg kell állítani, az épület állékonyságát normalizálni. Az épületben egy háziorvosi rendelő és egy védőnői szolgálati helyiség található. A betegeket 1 férfi és 1 női wc mosdó szolgálja. Személyzeti öltöző, wc-mosdó helyiséggel az épület nem rendelkezik Az épületbelső (pl. mosdó) sajnos nem felel meg a hatályos akadálymentesítési előírásoknak, nem áll rendelkezésre akadálymentes parkoló sem, ennek kialakítását is a projekt keretében tervezzük. Az épület belső elrendezése nem felel meg a háziorvos, a védőnő és a célközönség, a lakosság igényeinek sem. A fejlesztés folyamán szabályos méretű orvosi rendelő kerül kialakításra a belső falak mozgatásával, wc-mosdó helyiségek a személyzet számára is kialakításra kerülnek.

A teherhordó falakon található repedések az épület süllyedésére utalnak, amit szintén kezelni kell az alapok és a födém szintjén is. A villamoshálózatot is cseréljük, valamint a tetőfelületre 2 db napkollektor és 2 db napelem elhelyezését is tervezzük, a fűtési rendszert is korszerűsítjük.

Az önkormányzat igyekszik minél magasabb színvonalon biztosítani az egészségügyi alapellátás, az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások infrastrukturális és szervezeti feltételeit. Ehhez a törekvéséhez szorosan idomul a jelenlegi projekt keretében végrehajtani tervezett fejlesztés.

Frissités:

Orvosi rendelő TOP-os pályázat:
A szerződött támogatás összege: 37 949 525 Ft

A projekt összköltsége: 37 949 525 Ft
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.03.31.