Menü Bezárás

Étkeztetés megoldása a járvány idején

Tisztelt Szülők, Gondviselők!
Értesítjük a Kisbajomi lakosokat, hogy az étkeztetést iskolás és óvodás korú  gyermekek részére, csak azon gyermekek esetében és kizárólag éthordóban tudunk biztosítani, akik a Kisbajomi Gyöngyszem Óvoda, vagy a Kutasi Révkomáromi János Általános Iskola tanulói, és azt az óvodában, illetve az iskolában igényelték.

Nekik az étkezést a szülők részére az intézményekben nyújtott tájékoztatás szerint tudjuk biztosítani.

Kisbajom községből más települések oktatási nevelési intézményeibe járó gyermekek részére egyelőre nem tudunk étkezést biztosítani, tekintettel arra, hogy az önkormányzatunk jelenlegi költségvetése ezen plusz kiadásokat nem fedezi. Az ő étkeztetésüket illetően ugyanis az étkeztetéshez kapcsolódó normatívát az a települési önkormányzat kapja, ahol az adott nevelési, oktatási intézmény található, ahova a gyermek jár.

Amennyiben a más településekre járó gyermekek étkeztetésére vonatkozó ellátásra és annak költségvetési forrására központilag tájékoztatást kapunk, úgy annak megfelelően járunk el. Ha azt a későbbiekben a településen kell biztosítani, úgy akkor fel fogjuk mérni az igénylő ellátottak számát.

Mindenkitől türelmet kérünk, és a megértésüket köszönjük !

Kutas, 2020. március 17.

( Pintér Csilla Judit )                                                                                                jegyző